maandag 26 mei 2014

Zoekmachines vertekenen de werkelijkheid

EDIT: deze blog houd ik niet meer bij. Kijk op mijn nieuwe site.

In de 60-er jaren ben ik behandeld door J.E. Enklaar, orthopedisch chirurg te Amsterdam. Lees verder.

9 opmerkingen:

  1. Beste Kees,

    Voor mij geld hetzelfde, mijn voeten zijn over geopereerd en ik kan van Enklaar weinig vinden. Vreemder is dat niemand/instantie meer verantwoordelijk is of kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Kees en anoniem,

      Wat een trieste verhalen. Ik ben ook door die griezel Enklaar geopereerd en heb onnodig vier maanden lang in een gipsbroek gezeten. Ik was drie jaar... Ik vraag me oprecht af wat hier mee te doen. Ik kan niets officieels vinden over Enklaar zijn wanpraktijken. Was echt een Frankenstein...

      Verwijderen
    2. Dokter Enklaar heeft mij in tijdsbestek van 2 jaar 6x geopereerd...aan 2 benen tegelijk....nu nog de ellende van... gips hoppa 3 maanden per operatie gewoon 2 benen tegelijk.....ziek was die man

      Verwijderen
  2. Deze man heeft mijn n.a.v. knieklachten in 1969 op 15 jarige in leeftijd geopereerd aan mn rug. Een stukje "zwevend" rib geplaatst tegen de onderste rugwervels.Zes weken in het Emma kindeziekenhuis gelegen.Daarna nog een jaar in een gipscorset moeten lopen. Toen ik 20 werd stond in de Telegraaf een groot artikel over de wanpraktijken van deze kwakzalver. Volgens mij was hij gevlucht uit Nederland na deze publicatie? Ik heb mij laten onderzoeken en de orthopeed kon niets terug vinden van een stukje vastgezet bod. Hij vertelde mij dat hij behalve twee hele grote lelijke littekens verder geen lichamelijke schade kon vaststellen. Dr.Enklaar heeft mijn voetbalcarièrre verknald! Ik was op t moment van de operatie een 15 jarige talentvolle selectievoetballer bij een amateurclub in Badhoevedorp. Ik kon in dat jaar naar Fc.Amsterdam.Deze kans heeft deze man mij ontnomen en dat neem ik gem na al die jaren nog steeds heel erg kwalijk. Ruud Sekrève

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Orthopeed Dr.Enklaar heeft mij n.a.v. knieklachten in 1969 op 15 jarige in leeftijd geopereerd aan mn rug. Een stukje "zwevend" rib geplaatst tegen de onderste rugwervels. Zes weken in het Emma kindeziekenhuis gelegen.Daarna nog een jaar in een gipscorset moeten lopen. Toen ik 20 werd stond in de Telegraaf een groot artikel over de wanpraktijken van deze kwakzalver. Volgens mij is hij gevlucht uit Nederland na deze publicatie? Ik heb mij toen op twintig jarige leeftijd laten onderzoeken en de orthopeed kon niets terug vinden van een stukje vastgezet bot. Hij vertelde mij dat behalve de twee hele grote lelijke littekens hij verder geen lichamelijke schade kon vaststellen. Dr.Enklaar heeft wel mijn voetbalcarièrre verknald! Ik was op t moment van de operatie een 15 jarige talentvolle selectievoetballer bij een amateurclub in Badhoevedorp. Ik kon in dat jaar naar Fc Amsterdam.Deze kans heeft deze man mij ontnomen en dat neem ik hem na al die jaren nog steeds heel erg kwalijk.
    Ruud Sekrève

    BeantwoordenVerwijderen

  4. Orthopeed Dr.Enklaar heeft mij n.a.v. knieklachten in 1969 op 15 jarige leeftijd geopereerd aan mn rug. Een stukje "zwevend" rib geplaatst tegen de onderste rugwervels. Zes weken in het Emma kinderziekenhuis gelegen.Daarna nog een jaar in een gipscorset moeten lopen. Toen ik 20 werd stond in de Telegraaf een groot artikel over de wanpraktijken van deze kwakzalver. Volgens mij is hij gevlucht uit Nederland na deze publicatie? Ik heb mij n.a.v. deze publicatie laten onderzoeken en de orthopeed kon niets terug vinden van een stukje vastgezet bot. Hij vertelde mij dat behalve de twee hele grote lelijke littekens hij verder geen lichamelijke schade kon vaststellen. Dr.Enklaar heeft wel mijn voetbalcarièrre verknald! Ik was op t moment van de operatie een 15 jarige talentvolle selectievoetballer bij een amateurclub in Badhoevedorp. Ik kon in dat jaar naar Fc Amsterdam.Die kans heeft deze man mij ontnomen en dat neem ik hem na al die jaren nog steeds heel erg kwalijk.
    Ruud Sekrève

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In mijn zoektocht naar de praktijken van Dr. Enklaar kwam ik jullie berichten tegen.
    Als baby geboren met een voetafwijking ben ik als 3 maanden oude baby geopereerd. Die operatie is op 1-jarige leeftijd herhaald aan 1 voet. Dat voetje was in het gips gezet. Daardoor is een groeiachterstand ontstaan. Gevolg: mijn ene voet is 2 schoenmaten groter dan de andere. Toen ik 10 jaar was heeft hij mijn kleinste voet geopereerd. Wat hij precies heeft gedaan is mijn ouders nooit duidelijk geworden. Op m’n 12de heeft hij krammen gezet in m’n grootste voet om die groei te remmen. Vlak daarna ging alles aan de rol, mede dankzij mijn huisarts destijds.
    Toen ik vervolgens werd overgedragen aan het OLV verder er foto’s gemaakt om de locatie van de krammen te bepalen. Die moesten er tenslotte uit. De verbazing was groot bij de artsen daar.... er zaten helemaal geen krammen in!

    Nu ik ouder wordt krijg ik steeds meer last van mijn ‘handicap’. Ik ondervind steeds meer beperkingen en loop chronisch bij de fysio.

    Het is inderdaad heel bijzonder dat er bijna niets te vinden is, behalve hier en daar reacties van slachtoffers.

    Je zou toch denken dat er mensen zijn (geweest) die op de hoogte waren van wat er speelde in de OK? Waar ik er jaren niet mee bezig ben geweest, raak ik nu toch steeds meer nieuwsgierig.

    Waarschijnlijk zal het altijd een raadsel blijven.

    Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook ik ben geopereerd aan voeten en knieën door deze man... na zijn werk ben ik nog zeker 15 geopereerd om het redelijk goed te krijgen... heb een rechtzaak tegen hem gewonnen

    BeantwoordenVerwijderen