donderdag 8 mei 2014

Schakelaar Krups Nespresso XN2001 repareren

De aan-uit schakelaar van ons Nespresso apparaat deed het niet meer. Je moest er heel hard op duwen om nog resultaat te krijgen. Even open maken dacht ik.
De rest van de blog kan je lezen op m'n nieuwe blog pagina. Sorry voor het ongemak.

14 opmerkingen:

  1. Ik had het zelfde probleem. Opgelost met een aluminium buisje van de Gamma. Die vind je bij de aluminium profielen: plat, hoek en rond in verschillende maten. Je moet de kleinste maat hebben 6mm. Kosten € 2,99 (2015) Het buisje is 1 meter lang en dus kun je er stuk van ongeveer 15 cm afhalen voor je speciale schroevendraaier. Het past exact op de rare ovale kop van de schroef als je het uiteinde voorzichtig iets aanknijpt zodat het ovaal wordt. Te stijf geknepen? Geen nood, dan de andere kant van het buisje. Maar het kan eigenlijk niet misgaan. Deze speciaal schroevendraaier heb ik ook gebruikt om alles weer te monteren. Het knopje (rubber en contactplaat) heb ik schoongemaakt met een niet pluizende doek die bevochtigd is met wat verdund afwasmiddel en dan afgedroogd. Werkt allemaal weer perfect. Voor wie op zeker wil spelen: Knopjes zijn te koop voor rond € 6,50.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Willem,

      Ik ben reuze blij met jouw tip! Dit werkt dus echt als een trein. Ook ik zag op tegen dure tools om mijn Krups Nespresso apparaat open te krijgen maar dankzij jouw slimme idee worden deze kosten uitgespaard. Nu eens kijken of ik de machine kan fixen. Er loopt namelijk vreselijk veel water in het reservoir tijdens het zetten van 1 kopje koffie..

      Mijn dank!

      Verwijderen
    2. Hoi Willem,
      Gamma buis werkte bij mij ook! Ik had van allen en nog wat geprobeerd maar dit was super! Thanx!!
      Mvg
      Cemil

      Verwijderen
    3. Hoi Willem,
      wat een super tip! Gamma levert gelukkig nog altijd die buisjes voor slechts €2,- Het was in tien minuten gepiept.
      Knopjes werken weer als vanouds!
      Dankjewel!
      Jan Kees

      Verwijderen
  2. Vraagje, ik heb hetzelfde probleem met Nespresso Essenza knopje om de koffie te starten. Deze knop is geheel van rubber met aan het uiteinde 2 kleine zwarte strookjes. Is dit ook gewoon een kwestie van schoonmaken van het knopje? Maar hoe dan? Dank alvast voor mogelijke tips....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De contactjes schoonmaken met een wattenstokje met -bij voorkeur- contact reiniger. Je hebt speciale contactreiniger bij de elektronica onderdelen winkels. WD40 schijnt ook prima te werken. Succes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, kijk ook even naar de reactie van Willem van 26 september.

      Verwijderen
  4. Hmm, ik heb nu aan de voorkant, zonder de machine open te maken, maar door de rubber knop te verwijderen wd-40 ingespoten, nog zonder resultaat.
    Zou contact spray of siliconenspray dit beter doen of denk je dat ik toch de machine open moet maken? Maar het lijkt mij dat ik via de voorkant toch ook de smeer verwijder?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hai Kees, nog 1 vraagje. Is het echt nodig om de machine open te maken? Want het gaat toch om het contact aan de voorkant? (tussen zwarte rand rubber en metaal)... Ik heb nu de knopjes uit de machine aan de voorkant verwijderd en contactspray ingespoten. En met wattenstaafje rondgedraaid... maar nog niet met veel resultaat :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet meer precies hoe het zit. Als je de contactjes kan zien is het goed. Openmaken is echt heel simpel. Ik zou dat gewoon proberen, als hij nu niet werkt kan je hem niet stukker maken;-)

      Verwijderen
  6. Helemaal geweldig. schroevendraaier gemaakt van gamma alu profiel, zoals beschreven.van 2 naar 1tje maken dacht ik... worden er gewoon weer 2.. mooi stukje duurzaamheid. dank voor het publiceren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor deze tip had daar nog overnagedacht ga zo ff na de gamma

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Briljant, wij hebben wat problemen met de electra in het apparaatje denk ik en lopen tegen precies dat zelfde probleem met die schroefjes op. We vonden met even zoeken deze pagina. We gaan het proberen. Dank voor het delen van deze tip. Hergebruik van de machine is toch leuker dan gewoon een nieuwe kopen.

    BeantwoordenVerwijderen